Skip to main content

Show & Shine

De 26 beste wagens zullen een prijs krijgen

 • - De Top 20
 • - Best of Show
 • - 5 wagens met speciale vermelding (rat’s, meest originele, etc.)

De winnende auto's worden door leden van de organisatie gekozen.

BELANGRIJK Er dient niet op voorhand ingeschreven te worden, iedere deelnemer van de BUG SHOW mag mee doen.De jury zal zonder verwittiging rond gaan. De selectie zal gebeuren startend op vrijdag avond en stoppend zondag morgen.

Wagens te koop aangeboden en winnaars van vorige edities alsook wagens van verkopers zullen niet deel nemen. De rosetten zullen zondag tegen de middag op de winnende voertuigen geplaast worden.

De prijsuitreiking gaat tijdens de middagpauze van zondag door. De winnaars dienen zich aan te melden aan de gate beneden zodat ze de «raidillon» kunnen oprijden om foto's te nemen. Daarna zullen ze richting stand 24 Hr rijden om hun prijs in ontvangst te nemen.

Parade

Sluit je in je auto aan bij duizenden andere voertuigen voor een onvergetelijke tour over het mooiste circuit ter wereld

 

Uurrooster

Zaterdag van 15.45 uur tot 18.00 uur

À la découverte du plus beau circuit du monde

Uurrooster

Zaterdag : 10u30 tot 11u50 en 13u tot 15u20
Zondag : 10u30 tot 11u50 en 13u tot 15u30

Veiligheidsinstructies

De toegang tot de baan, met de veiligheidsriemen vast, zal gebeuren achter de Pace Car (het is strikt verboden om dit voertuig voorbij te steken) via het hek aan de "Eau Rouge", dat zich achter de uithoudingsstanden bevindt. HET UITGANG ZAL OP ELKE OMLOOP DOOR DE PIT LANE F1 GEBEURD WORDEN.

U wordt verzocht u op het circuit als een verantwoordelijk persoon te gedragen, gelieve fair-play te blijven en afstand te houden. Het voertuig dat voor u rijdt is niet gevrijwaard tegen eventuele pech. Dit is GEEN wedstrijd maar JUST FOR FUN. JUST FOR FUN.

Alle deelnemers moeten de baan verlaten via de uithoudings-Pit Lane (Coca Cola toren) en de Paddock, met een aangepaste snelheid. Een deelnemer, die eventueel pech zou hebben op het circuit, moet zijn voertuig zo dicht mogelijk bij de vangrail plaatsen en daarachter wachten totdat de interventiedienst hem komt afhalen.

Het is strikt verboden op het circuit in tegengestelde richting te rijden, achteruit te rijden, te stoppen om foto's te maken, of gewoon op het circuit te blijven stilstaan.

De toegestane snelheid in de Pit Lane is max. 50 km/h.

De toegestane snelheid in de Paddock is max. 10 km/h.

In geval van een incident, mogen alleen de wagens van de zekerheidsdienst met aan boord de nodige uitrusting, het personeel en de arts op de baan komen voor hulpverlening.

Toegangsvoorwaarden tot de baan voor de voertuigen

Alle VW-voertuigen met een luchtkoelsysteem, die aan de veiligheidsnormen voldoen Ieder voertuig zal onderworpen worden aan een strenge technische controle. Deze zal door de organisatoren worden uitgevoerd om te zien of alle deelnemende voertuigen effectief in orde zijn op het gebied van veiligheid. Zij behouden het recht om een voertuig te weigeren indien dit niet het geval is.

Afzien van vervolging

Door betaling van zijn registratie en aankoop van armbanden verklaart de deelnemer de interne reglementen van de BUGSHOW te hebben gelezen en aan hen voor te leggen. Het dekt alle schade die wordt veroorzaakt aan de infrastructuur van het circuit (gebouwen/spoor, enz.).

Elk gebrek aan respect van een deelnemer kan bestraft worden door de uitsluiting van de bestuurder en het voertuig.

Informatie

Elke schade, die aan de infrastructuur aangericht wordt, is ten laste van de bestuurder en contant betaalbaar.

Bijv.: een vangrail kost 200 €.

Registratie op de site alleen als in voorgaande jaren.

200m DA

Verordening

 1. Technische controle is verplicht
 2. Helm
 3. Gordels min 2 punten bevestigd
 4. Kein Ölverlust
 5. Geen speling op de directie
 6. Batterie bevestigd
 7. Niets los in de wagen
 8. Geen zichtbare porche turbine
 9. Geen kinderen of honden in de pit lane

3 categoriën

 1. M- luchtgekoeld min 2 l
 2. M+luchtgekoeld plus 2 l
 3. Hybride al de rest.

Zaterdag morgen 9h tot 11h30

Technische controle stand 25, categories en toegang piste piste. Reglement TC, zie hier onder.

De deelnemers verklaren te rijden met een wagen die technisch in orde is. Verplicht : veiligheidsriemen en helm. Stoppen of parkeren op de piste zijn verboden.

De toegang tot de paddocks is enkel voor luchtgekoelde VW en aanverwanten, de T3 combi's zijn toegelaten mits ze een luchtgekoelde motor hebben. De KIT CARS op basis van een VW Kever chassis zijn toegelaten met gelijk welke motor. De wagens van het merk PORSCHE zijn VERBODEN binnen de site, enkel de REPLIQUE CARS 356 et VW PORSCHE 914 (4 cyl) zijn toegelaten. De organisatie heeft het recht om een voertuig, persoon of verkoper die niet beantwoord aan de worden

De uitlaten van het type « Stinger » of die niet voldoen aan de wegcode zijn verboden. Enkel voor de Drag en Racing is er een uitzondering. (Max 103DB).

Voertuigen met een geluidshoogte van meer dan 103DB worden niet op de piste toegelaten. In geval van twijfel zal er als volgt gemeten worden, de meetapparatuur zal op 1 m en onder een hoek van 45° geplaatst worden van de uitlaat en de motor zal op 75% draaien.

Voor het is eender welk mechanisch werk op de wagen dient er een vloerbescherming onder het voertuig geplaatst te worden zowel in de paddock als op de camping.

 

Zaterdag van 13.00 tot 15.20 uur

VRIJE RUNS met registratie en classement einde van de dag.

Zondag van 9.00 tot 10.00 uur

Registratie, technische keuring voor nieuwkomers op stand 25.

Zondag 10u30 tot 11u50 en 13h tot 16u

VRIJE RUNS met registratie en classement einde van de dag. Dus GEEN kwalificaties en finales. De prijsuitreiking zal gedaan worden in functie van de 3 beste tijden in elke categorie.

 

OPGELET, de piloot die wenst mee te doen met de competitie moet minstens 1 run op zondag doen.

Swap Meet

Kom op de 1000 m2 exposanten het ontbrekende onderdeel, de gewenste goodies vinden of bewonder het werk van professionals

Racing

De organisatie van deze 2 x 1,5 Uur op het “Circuit van Francorchamps” heeft tot doel het circuit te laten ontdekken aan de amateur en aan de geroutineerde bestuurder, die in het bezit zijn van een rijbewijs. Zo kunnen zij met hun voertuig een prettige dag doorbrengen op de bekende Ardeense ring.

De 2 sessies zijn enkel bestemd voor (VWaircooled ONLY) competitiewagens of wagens die voldoende werden aangepast en zijn ook enkel bestemd voor de geëxperimenteerde circuitbestuurder, voor bestuurders met een licentie of voor bestuurders die een opleiding tot “sportief rijden” hebben gevolgd. Iedere bestuurder is volledig op de hoogte van de capaciteiten van zijn voertuig.

Uurrooster

Zaterdag 9u00 tot 10u30
Zondag 9u00 tot 10u30

 

Volgende 5 punten zijn verplicht om deel te kunnen nemen

 1. Veiligheidskooi met 4 punten
 2. voor buggy’s: 6 punten + gehomologeerd
 3. voor Formule V’s: veiligheidskooi achter het hoofd verplicht
 4. Harnas of veiligheidsriem met minstens 3 punten (harnas verplicht voor buggy’s)
 5. Veiligheidshelm

Veiligheidsinstructies

 1. De toegang tot de baan, met de veiligheidsriemen vast, zal gebeuren achter de Pace Car (het is strikt verboden om dit voertuig voorbij te steken) via het hek aan de “Eau Rouge”, dat zich achter de uithoudingsstanden bevindt.
 2. U wordt verzocht u op het circuit als een verantwoordelijk persoon te gedragen, gelieve fair-play te blijven en afstand te houden. Het voertuig dat voor u rijdt is niet gevrijwaard tegen eventuele pech. Dit is GEEN wedstrijd maar JUST FOR FUN.
 3. Alle deelnemers moeten de baan verlaten via de uithoudings-Pit Lane (Coca Cola toren) en de Paddock, met een aangepaste snelheid. Een deelnemer, die eventueel pech zou hebben op het circuit, moet zijn voertuig zo dicht mogelijk bij de vangrail plaatsen en daarachter wachten totdat de interventiedienst hem komt afhalen.
 4. Het is strikt verboden p het circuit in tegengestelde richting te rijden, achteruit te rijden, te stoppen om foto’s te maken, of gewoon op het circuit te blijven stilstaan.
 5. De toegestane snelheid in de Pit Lane is max. 50 km/h.
  De toegestane snelheid in de Paddock is max. 10 km/h.
 6. In geval van een incident, mogen alleen de wagens van de zekerheidsdienst met aan boord de nodige uitrusting, het personeel en de arts op de baan komen voor hulpverlening.

Toegangsvoorwaarden tot de baan voor de bestuurders

 1. Op voorhand ingeschreven zijn op onze website.
 2. In het bezit zijn van een rijbewijs type B.
 3. Maximum 2 personen per voertuig zijn toegelaten.
 4. Veiligheidshelm
 5. veiligheidsgordel moet vast zijn.
 6. Er zal een forfaitaire meerkost van 140€ gevraagd worden (boven op de normale ingansprijs) om deel te nemen aan één of twee sessies. Dit komt omdat er veiligheid, takelwagen en commissarissen op de piste moeten zijn. Te betalen bij inschrijving op de site. Zodra uw betaling ontvangen is krijgt u per kerende post een, bevestiging en uw deelnemers N° Sluiting van de inschrijvingen en betalingen op 30 juni 2024.

Toegangsvoorwaarden tot de baan voor de passagiers

 1. In de 24 uur uithoudingsstand nr. 45 het formulier “afzien van vervolg” ingevuld en ondertekend hebben. Na het invullen van dit formulier krijgen zij een toegangsarmband.
 2. Minstens 16 jaar oud zijn.
 3. Bestuurders en passagiers zijn verplicht hun toegangsarmband te dragen bij elke oprit op het circuit!

Toegangsvoorwaarden tot de baan voor de voertuigen

 1. Alle VW-voertuigen met een luchtkoel Volgende voertuigen worden niet toegelaten: Monospace, caravans/motorhomes, bestelwagens, voertuigen met minder dan 4 wielen.systeem, die aan de veiligheidsnormen voldoen.
 2. Er is een uitzondering voor de voertuigen, welke door de organisatoren uitgenodigd werden.
 3. Ieder voertuig zal onderworpen worden aan een strenge technische controle. Deze zal door de organisatoren worden uitgevoerd om te zien of alle deelnemende voertuigen effectief in orde zijn p het gebied van veiligheid. Zij behouden het recht om een voertuig te weigeren.
 4. Voertuigen met een geluidshoogte van meer dan 103 DB worden niet op de piste toegelaten.

Sportvoorwaarden

 1. De eerste baanronde gebeurt achter de pace car.
 2. Het is strikt verboden deze in te halen.
 3. Om 8h30, Aan stand nr. 45 zal er door een organisator een briefing voor de bestuurders gegeven worden.

Vallen rechtszaak voor piloot en bemanningsleden

 1. Alle bestuurders en begeleiders moeten in de uithoudingsstand nr. 45 een verklaring ondertekenen dat zij afzien van vervolging in geval van een probleem.
 2. De uithoudingsstand nr. 45 zal vanaf 8u00 open zijn.
 3. Elk gebrek aan respect van een deelnemer kan bestraft worden door de uitsluiting van de bestuurder en het voertuig.

Respect van de omgeving

 1. Elke deelnemer die zich in de paddock plaatst moet een bache voorzien onder het voertuig om zo de ondergrond niet te bevuilen.

Informatie

 • U wordt tijdens deze 2 dagen omringd door een professioneel veiligheidsteam van artsen, ambulanciers, interventiewagens, takelwagens en cameramensen. Iedere deelnemer kan zo een vriend/vriendin (in het bezit van een toegangsarmband en minstens 16 jaar oud!) laten genieten van zijn rijcapaciteiten.
 • Daar het aantal wagens per voorstelling werd vastgelegd op 50, behoudt de organisatie het recht om inschrijvingen te weigeren.
 • Elke schade, die aan de infrastructuur aangericht wordt, is ten laste van de bestuurder en contant betaalbaar.
 • Het bedrag word direct door het circuit vastgelegd en indien niet betaald word de auto in pand genomen. Bijv.: een vangrail kost ±200 €.

Voor kinderen

 • Springkastelen
 • Draaimolen
 • Het Circuitsp'Adventure dat je meeneemt op een wandeling langs de rode waterkant met zijn sport- en spelparcours.
nl_BENL