Sponsor

AP-SHOP VW

Racing (sold out)

De organisatie van deze 2 x 1,5 Uur op het “Circuit van Francorchamps” heeft tot doel het circuit te laten ontdekken aan de amateur en aan de geroutineerde bestuurder, die in het bezit zijn van een rijbewijs. Zo kunnen zij met hun voertuig een prettige dag doorbrengen op de bekende Ardeense ring.

De 2 sessies zijn enkel bestemd voor (VWaircooled ONLY) competitiewagens of wagens die voldoende werden aangepast en zijn ook enkel bestemd voor de geëxperimenteerde circuitbestuurder, voor bestuurders met een licentie of voor bestuurders die een opleiding tot “sportief rijden” hebben gevolgd. Iedere bestuurder is volledig op de hoogte van de capaciteiten van zijn voertuig.

De uurrooster

Zaterdag 9u00 tot 10u30
Zondag 9u00 tot 10u30

Volgende 3 punten zijn verplicht om deel te kunnen nemen

 1. Veiligheidskooi met 4 punten voor buggy’s: 6 punten + gehomologeerd voor Formule V’s: veiligheidskooi achter het hoofd verplicht8
 2. Harnas of veiligheidsriem met minstens 3 punten (harnas verplicht voor buggy’s)
 3. Veiligheidshelm

Veiligheidsinstructies

De toegang tot de baan, met de veiligheidsriemen vast, zal gebeuren achter de Pace Car (het is strikt verboden om dit voertuig voorbij te steken) via het hek aan de “Eau Rouge”, dat zich achter de uithoudingsstanden bevindt.

U wordt verzocht u op het circuit als een verantwoordelijk persoon te gedragen, gelieve fair-play te blijven en afstand te houden. Het voertuig dat voor u rijdt is niet gevrijwaard tegen eventuele pech. Dit is GEEN wedstrijd maar JUST FOR FUN.

Alle deelnemers moeten de baan verlaten via de uithoudings-Pit Lane (Coca Cola toren) en de Paddock, met een aangepaste snelheid. Een deelnemer, die eventueel pech zou hebben op het circuit, moet zijn voertuig zo dicht mogelijk bij de vangrail plaatsen en daarachter wachten totdat de interventiedienst hem komt afhalen.

Het is strikt verboden p het circuit in tegengestelde richting te rijden, achteruit te rijden, te stoppen om foto’s te maken, of gewoon op het circuit te blijven stilstaan.

De toegestane snelheid in de Pit Lane is max. 50 km/h.
De toegestane snelheid in de Paddock is max. 10 km/h.

In geval van een incident, mogen alleen de wagens van de zekerheidsdienst met aan boord de nodige uitrusting, het personeel en de arts op de baan komen voor hulpverlening.

Toegangsvoorwaarden tot de baan voor de bestuurders

  Zij moeten

 1. Op voorhand ingeschreven zijn op onze website.
 2. In het bezit zijn van een rijbewijs type B. Maximum 2 personen per voertuig zijn toegelaten. Het dragen van de helm is verplicht en de veiligheidsgordel moet vast zijn.
 3. Er zal een forfaitaire meerkost van 140€ gevraagd worden (boven op de normale ingansprijs) om deel te nemen aan één of twee sessies. Dit komt omdat er veiligheid, takelwagen en commissarissen op de piste moeten zijn. Te betalen bij inschrijving op de site.
 4. Zodra uw betaling ontvangen is krijgt u per kerende post een, bevestiging en uw deelnemers N°
 5. Sluiting van de inschrijvingen en betalingen op 30 juni 2023.

Toegangsvoorwaarden tot de baan voor de passagiers

  Zij moeten

 1. In de 24 uur uithoudingsstand nr. 45 het formulier “afzien van vervolg” ingevuld en ondertekend hebben. Na het invullen van dit formulier krijgen zij een toegangsarmband.
 2. Minstens 16 jaar oud zijn. Bestuurders en passagiers zijn verplicht hun toegangsarmband te dragen bij elke oprit op het circuit!

Toegangsvoorwaarden tot de baan voor de voertuigen

 1. Alle VW-voertuigen met een luchtkoelsysteem, die aan de veiligheidsnormen voldoen.
 2. Er is een uitzondering voor de voertuigen, welke door de organisatoren uitgenodigd werden.
 3. Volgende voertuigen worden niet toegelaten: Monospace, caravans/motorhomes, bestelwagens, voertuigen met minder dan 4 wielen.
 4. Ieder voertuig zal onderworpen worden aan een strenge technische controle. Deze zal door de organisatoren worden uitgevoerd om te zien of alle deelnemende voertuigen effectief in orde zijn p het gebied van veiligheid. Zij behouden het recht om een voertuig te weigeren.
 5. Voertuigen met een geluidshoogte van meer dan 103 DB worden niet op de piste toegelaten.

Sportvoorwaarden

 1. De eerste baanronde gebeurt achter de pace car.
 2. Het is strikt verboden deze in te halen.
 3. Om 8h30, Aan stand nr. 45 zal er door een organisator een briefing voor de bestuurders gegeven worden.

Vallen rechtszaak voor piloot en bemanningsleden

 1. Alle bestuurders en begeleiders moeten in de uithoudingsstand nr. 45 een verklaring ondertekenen dat zij afzien van vervolging in geval van een probleem.
 2. De uithoudingsstand nr. 45 zal vanaf 8u00 open zijn.
 3. Elk gebrek aan respect van een deelnemer kan worden bestraft met uitsluiting van de bestuurder en het voertuig.

Respect van de omgeving

 1. Elke deelnemer die zich in de paddock plaatst moet een bache voorzien onder het voertuig om zo de ondergrond niet te bevuilen.

Informations

 • U wordt tijdens deze 2 dagen omringd door een professioneel veiligheidsteam van artsen, ambulanciers, interventiewagens, takelwagens en cameramensen. Iedere deelnemer kan zo een vriend/vriendin (in het bezit van een toegangsarmband en minstens 16 jaar oud!) laten genieten van zijn rijcapaciteiten.
 • Daar het aantal wagens per voorstelling werd vastgelegd op 50, behoudt de organisatie het recht om inschrijvingen te weigeren.
 • Elke schade, die aan de infrastructuur aangericht wordt, is ten laste van de bestuurder en contant betaalbaar. Het bedrag word direct door het circuit vastgelegd en indien niet betaald word de auto in pand genomen.

 • Bijv.: een vangrail kost ±200 €.

Team Contact

image

Anne-Ma

FR - Dragster Read More
image

Arnaud

EN - FR Swap-meet Read More
image

Sandrine

FR - Swap-Meet Read More
 • 1